lauantai 11. helmikuuta 2017

Ganache drip -kakut

Suklaata "valuvat" kakut ovat nyt todella IN ja itse olen ehdottomasti myös hurahtanut tähän buumiin. Ne eivät pelkästään näytä ihanilta, vaan maistuvat taivaallisilta ylimääräisen suklaakerroksen takia pinnassa.. näitä kakkuja on mielestäni myös todella hauska tehdä :) Tässä kaksi erilaista versioita kyseisellä tekniikalla toteutettuna.. Ensimmäinen meni ihanan pienen 1 -vuotiaan tytön syntymäpäiville, gluteenittomalla tummalla kakkupohjalla sekä valkosuklaa- ja mustikkatäytteillä. Kuorrutteena on pinkki voikreemi ja suklaaganache. Päällä voikreemiä vielä pursotettuna sekä macaronseja, jotka tein valion ohjeella. Lisäksi vielä muutamia erilaisia karkkeja sekä lumijauhetta. 
Kapeamman kakun tein meidän perheen ystävänpäivä- kahveille. Kakussa myös pohjana tumma gluteeniton kakkupohja ja täytteenä herkullinen suklaa-appelsiinitäyte. Sekoitin kakun pintaan valkoista ja pinkkiä voikreemiä, josta tuli oikein kivan näköinen vivahteikas pinta. Ganachen päällä macaronseja, marenkia, karkkeja, mansikoita, mustikoita sekä sydän strösseleitä ja lumijauhetta. Olen tehnyt valuvan ganachen tällä ohjeella: 

200 g tummaa leivontasuklaata
2 dl kuohukermaa


Olen todennut, että ganachen levitys onnistuu parhaiten pursotuspussista. Näin tipoista ei tule liian isoja ja ganachea ei valu reunoille liikaa. Anna ganachen jäähtyä hetki ennen pursotin pussiin laittamista. Levitä ganachea ensin "valumaan" ja lopuksi vasta kakun päälle keskiosaan. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti