torstai 14. toukokuuta 2015

Mustikkajuustokakku (gluteeniton & laktoositon)







Ihana keväinen, mustikkainen ja raikas juustokakku syntymäpäivä kahveille <3 Tämä kakku on tehty halkaisijaltaan 18 cm vuokaan. 


Pohja:

60 g gluteenittomia digestive keksejä
30 g voita (laktoositon)


Hienonna keksit blenderissä. Sulata voi mikrossa, sekoita sitten keksit ja voi keskenään. Aseta irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada keksimuru vuoan pohjalle ja taputtele tasaiseksi. Halutessasi vuoraa irtopohjavuoan reunat reunakalvolla, jotta kakun reuna pysyy siistinä. Voit sivellä tipan öljyä kalvolle, näin kalvon saa helpommin ja siistimmin irti kakun reunasta. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi. 


Täyte:

200 g tuoreita tai pakaste mustikoita
1 rkl vaniljasokeria
0,75 g  hienoa sokeria
1 dl kuohukermaa (laktoositon)
250 g vaniljarahkaa (laktoositon)
150 g maitorahkaa (laktoositon)
5 liivatetta
tilkka vettä


Laita liivatteet kylmään veteen. Soseuta mustikat blenderissä. Vatkaa kerma vaahdoksi sokereiden kanssa. Sekoita maitorahka ja vaniljarahka kerman joukkoon. Lisää mustikkasose. Nosta liivatteet 10 minuutin likoamisen jälkeen pois vedestä ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Ota kakkuvuoka jääkaapista ja kaada täyte keksipohjan päälle, tasoita pinta veitsellä tai muulla välineellä. Anna hyytyä jääkaapissa 3 h tai yön yli seuraavaan päivään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti