torstai 7. marraskuuta 2013

Suklaa-marianne -juustokakku

Tein isälle etukäteen isänpäiväkakun, kun en oo sunnuntaina maisemissa :) Halusin kakkuun pelkän suklaan lisäksi vähän mariannen vivahdetta joten pohja on mariannekekseistä ja päällä mariannecrushia. Halutessaan mariannecrushia voi lisätä myös juustokakun massan joukkoon.



Pohja:
180 g mariannekeksejä (domino)
50 g voita sulatettuna

Murskaa keksit monitoimikoneessa tai käsin. Sekoita voi ja keksimuru keskenään, ja taputtele tasaiseksi leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Täyte:

3 dl vispikermaa
250 g maitosuklaata
1,3 dl sokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 liivatetta
N. 4 rkl maitoa johon sekoitettu 2 tl vaniljauutetta

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa ja anna jäähtyä. Laita liivatteet kylmään veteen noin kymmeneksi minuutiksi. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi ja sekoita kerman kanssa. Lisää sokeri ja suklaa sula, sekoita tasaiseksi. Kuumenna maito tilkka ja purista liivatteet kylmästä vedestä kuuman maidon joukkoon. Lisää muun massan sekaan ja kaada irtopohjavuoaan. Massasta saa tulla aika löysää, niin se tasoittuu kauniimmin ja on pehmeän kuohkeaa leikatessa. Anna jähmettyä jääkaapissa n. 3-4 tunnin ajan.


Valkosuklaa reunus:

Sulata valkosuklaata. Laita massapussiin ja teen siihen pieni reikä. Laita pöydälle leivinpaperia ja sen päälle leivontaan ja jälkiruokiin käytettävää muovireunusta vähän yli kakun ympärysmitan verran. Pursota ristikkokuviota päälle, ja nosta kakun reunalle ja anna jähmettyä kiinni. Itse jouduin tekemään reunuksen muutaman kerran uudelleen kun suklaa jähmettyi niin nopeasti ettei se ehtinyt tarttua kakkuun kiinni.

Koristele makusi mukaan :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti