lauantai 29. maaliskuuta 2014

Porkkanakakku

 VIHDOIN löysin täydellisen porkkanakakku ohjeen! Mun makuuni porkkanakakun kuuluu olla mehevä ja ihanan kostea sisältä, ja tietysti paksu kerros kuorrutetta päällä. Aiemmista kokeiluistani on tullut vähän kuivahkoja sisältä, vähän kahvikakun tapaan. Tässä reseptissä ei vaahdoteta mitään tai käytetä ollenkaan vatkainta, ehkä se on se salaisuus kosteaan kakkupohjaan. Lyhensin myös paistoaikaa 7 minuutilla niin, että kakkutikkuun ei jäänyt taikinaa kokeiltaessa, muttei silti ole täysin läpikypsä. Kakkua tehdessä massa maistui todella makealta, ja pelkäsin että kakusta tulee liian makea jopa mun makuun :D Toisin kävi, kypsänä se maistui sopivan makealle. Tein tämän kakun siskoni 25 -vuotis synttäreille, onnea rakas Johanna <3 Löysin pohjan reseptin maukas ruokablogi -nimisestä blogista. 





pohja:
4,5 dl hienoksi raastettua porkkanaa
3,5 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä
1,5 dl maitoa
5,5 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 l kanelia
1 tl neilikkaa

Kuorrute:
300 g maustamatonta tuorejuustoa (käytin philadelphia)
150 g valkosuklaata 
n. 0,75 dl vettä
2-3 rkl sitruunamehua

(tässä on kuorrutteen 1x ohje, itse tein 1,5 kertaisena)


Sekoita fariinisokeri, öljy ja maito kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Siivilöi jauhot nesteiden sekaan, sekoita kunnolla. Lisää lopuksi porkkanaraaste joukkoon. Voitele vuoka, ja kaada massa vuokaan. Paista 175 asteessa n. 38 min ajan. Anna jäähtyä liinan alla. 

Sulata valkosuklaa ja anna sen jäähtyä. Notkista tuorejuusto kulhossa, ja sekoita siihen vesi. Lisää sitten valkosuklaa joukkoon ja sen jälkeen sitruunanmehu kuitenkaan liikaa vatkaamatta. Levitä halutessasi jäähtyneen kakun väliin ja päälle. Koristele esim. pähkinärouheella, itse käytin marianne crushia. 











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti