torstai 2. huhtikuuta 2015

Pääsiäiskakku






Nyt se on vihdoin alkanut.. nimittäin pääsiäisloma! Ihanaa. 

Tämä kakku on anopille tehty synttärikakku, jonka hän vei töihin tarjottavaksi. Kun tällä viikolla sitä pääsiäistä vietetään, niin mikä olisikaan sopinut paremmin teemaksi. :) 


Sisustasta ei ole kuvaa sillä en ollut itse paikalla syömässä, mutta täytteenä on vanilja-aprikoosi -täyte ja suklaapohja. Pohja jäi todella ohueksi (mistä lienee johtunutkaan?),  joten jos uudelleen samalla reseptillä joskus leivon, niin täytyy tehdä kaksi pohjaa yhteen kakkuun. Pohjan resepti kinuskikissalta.



Täyte:

2,5 dl vispikermaa
250g vanilja tuorejuustoa
2 tl vaniljasokeria
200 g aprikoosimarmeladia


Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää kerman joukkoon.

Täytteestä riittää kakun kahteen väliin. Kostutus 2 dl maitoa ja 2 tl vaniljasokeria.


Kakun kuorrute, sokerikreemi:

4 dl tomusokeria
250 g suolatonta voita
noin 2 rkl vettä
keltaista pastaväriä/elintarvikeväriä


Siivilöi tomusokerikulhoon. Lisää huoneenlämpöinen pehmeä voi, vesi ja pastaväri ja vatkaa kuohkeaksi. 


Levitä kakun päälle ja reunoille tasaisesti sokerikreemiä, säästä osa pursotuksiin halutessasi.


Kakun pienet ruskeat pisteet on tehty roiskimalla vesi-kaakaojauhe sekoitusta pensselillä kakun pinnalle. Mielestäni tämä elementti tekee pinnasta mielenkiintoisen, ja samantyylisen kuin noissa pienissä kaupasta ostetuissa suklaamunissa! 

Tämän efektin luomiseksi tarvitset:

2 tl vettä
2 tl kaakaojauhetta

Pensselin

Sekoita kaakaojauhe ja vesi keskenään. Dippaa pensseliä seoksessa, ja pirskottele kakun pinnalle sormia käyttäen. HUOM! Tämä on todella sotkuista puuhaa, joten suojaathan kaikki ympärilläsi.(Itselläni oli ikkunat ja seinät tämän jälkeen pieniä ruskeita pisteitä täynnä :D)



Kakun päällä oleva jänis on tehty sokerimassasta. Käytin ruskeaa ja valkoista sokerimassaa, sekä punaista elintarvike -tomuväriä. Pyörittele ensin pää ja nenä, sitten vartalo ja laita nämä päällekäin cocktail-tikkua apuna käyttäen. Kiinnitä samalla tavalla jalat sekä korvat. Käsien väliin liimasin suklaamunan elintarvike liimalla. Muista tehdä pupulle häntä takapuolelle :)










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti