lauantai 16. toukokuuta 2015

Mansikka-fudgejuustokakku (gluteeniton)









Candy Kingin irtokarkit vaniljafudget  ovat mun lempparikarkkeja, vaikkakin niin makeita, että niitä tulee harvemmin ostettua :D Dr Sugarin toffeemoussekakusta inspiroituneena oli pakko päästä kokeilemaan miten tämä lemppari irtokarkkini toimisi kakussa. Ajattelin, että jos käytän kakkuun pelkkää vaniljafudgea siitä tulee liian makea, joten kompensoin makeutta mansikan makuisella kerroksella. Kakku ei ollut ollenkaan liian makea, maistui ihanan kesäiselle ja vähän kuin pirtelölle. :D Nam!





Pohja:

70 g Gluteenittomia digestive keksejä
40 g voita (laktoositon)


Jauha keksit blenderissä pieneksi muruksi. Sulata voi mikrossa. Aseta halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan pohjalle leivinpaperi. Sekoita keksimuru ja sula voi keskenään, kaada irtopohjavuokaan ja taputtele tasaiseksi pohjalle. Halutessasi vuoraa irtopohjavuoan reunat reunakalvolla, jotta kakun reuna pysyy siistinä. Voit sivellä tipan öljyä kalvolle, näin kalvon saa helpommin ja siistimmin irti kakun reunasta. Laita kakku jääkaappiin odottamaan täytteen valmistamisen ajaksi. 


Mansikkatäyte:

1,5 dl kuohukermaa (laktoositon)
500 g makeaa mansikkarahkaa (laktoositon)
100 g tuoreita tai pakaste mansikoita
5 liivatelehteä
tilkka vettä


Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kermavaahdoksi. Sekoita mansikkarahka kermavaahdon joukkoon. Soseuta tuoreet, tai pakastetut mansikat sulaneena blenderissä. Lisää soseutettu mansikka kerma-rahkaseokseen. Kiehauta vesitilkka (n. 2 rkl), purista 10 min kylmässä vedessä olleet liivatteet käsissä ja sekoita sitten kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Lusikoi täytteestä pieni osa pieneen kulhoon ja laita se sivuun (tämä pieni osa käytetään lopuksi kakun päälle koristeluun). Ota sitten irtopohjavuoka jossa on keksipohja valmiina jääkaapista, ja kaada täyte pohjalle. Tasoita veitsellä tai muulla välineellä. Laita kakku takaisin jääkaappiin odottamaan. 


Fudgetäyte:

2,5 dl kuohukermaa (laktoositon)

250 g maitorahkaa (laktoositon)
250 g fudgepaloja
6 liivatetta
tilkka vettä


Laita fudget kattilaan ja liedelle kuumenemaan. Sekoittele koko ajan, etteivät ne pääse palamaan pohjaan. Kun fudget alkavat olla sulaneita kaada 0,5 dl kuohukermasta sekaan, ja sekoita tasaiseksi. Ota kattila pois liedeltä ja jätä jäähtymään. Sekoittele seosta välillä ettei se jämähdä täytteen valmistuksen aikana. Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa loput kermasta vaahdoksi ja lisää maitorahka kerman sekaan. Sekoita jäähtynyt fudgeseos kerman joukkoon. Kiehauta tilkka vettä, ota liivatteet vedestä ja purista niistä ylimääräinen vesi pois. Sekoita ne kuuman vesitilkan joukkoon ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoitten. Ota kakku jääkaapista ja kaada fudgetäyte mansikkatäytteen päälle. Lusikoi fudgetäytteen päälle ylimääräinen mansikkatäyte ja tasoita veitsellä tai muulla välineellä. Näin pinnalle saa kauniin vaalean punaisen vivahteen. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi tai mielellään yön yli seuraavaan päivään. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti