maanantai 21. syyskuuta 2015

Frozen kakku




Ensinnäkin.. pahoittelen huonoja kuvia, oli vähän kiireessä napsittuja :D Tämä kakku meni erään tytön 3 -vuotis synttäreille. Toiveena oli pinkki frozen kakku. Hain tähän pinterestistä inspiraatiota, siellä oli toinen toistaan upeampia kakkuja.. Näistä mieleen jäi sininen "jää", jota päätin tähän kakkuun testata. Resepti jäähän löytyy englannin kielisenä täältä

Kuten reseptissä mainitaan, keitos pitää saada kuumennettua tiettyyn pisteeseen (150 asteeseen), mutta tietenkään mulla ei ollut lämpömittaria. Ensimmäinen satsi ei jähmettynyt kunnolla, joten olin varma etten ollut keittänyt sitä tarpeeksi kauan (kuumensin hiljalleen kiehuvaksi noin tunnin ajan). Toista massaa keitin pidempään (1,5 h) ja se jähmettyi hyvin. Nyt ongelmana oli väärä väri. Käytin nimittäin vaaleaa siirappia, joka on väriltään kellertävää sekä sinistä pastaväriä. Lopputulos oli tietenkin vihreä :D Kolmanteen satsiin päätin kokeilla glukoosisiirappia, joka toimikin tässä loistavasti! 


Siniseen "jäähän" tarvitset: 
(Tein jään kertakäyttöiseen grilli-foliovuokaan, jossa siitä tuli aika paksu. Jos tekee samankokoisella vuoalla voi reseptin tehdä hyvin puolikkaana)

8,8 dl sokeria 
n. 3 dl glukoosisiirappia
2,5 dl vettä
tippa sinistä elintarvikeväriä
(tippa piparminttu tai muuta aromia)




Keitä sokeria, glukoosisiirappia ja vettä hiljalleen kattilassa n. 1,5 tunnin ajan. Ota liedeltä ja sekoita elintarvikeväri sekä halutessasi piparminttu -aromi sekaan. Kaada vuokaan ja anna jähmettyä n. tunnin ajan.


Täytteenä kakussa oli vanilja-kuningatartäyte. En ottanut tarkkoja mittoja mistään, laitoin sokeria yms. maun mukaan.. mutta tässä suurin piirtein täytteen ainekset: (kaikki ainekset laktoosittomina)

400 g kuningatar -rahkaa 
200 g vaniljarahkaa
400 g vaniljatuorejuustoa
200 g marjasurvosta (pakaste)
4 liivatetta
n. 3-4 dl kermaa
vaniljasokeria
1-2 dl sokeria

Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kermavaahdoksi. Notkista tuorejuustot ja rahkat, sekoita kerman joukkoon. Kuumenna osa marjasurvoksesta ja lisää loput kerma-rahkaseokseen. Purista liivatteet kylmästä vedestä ja sekoita kuuman marjasurvoksen joukkoon. Kaada ohuena nauhana täytteen sekaan. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. 

Kostutuksena kakussa käytin maitoa ja vaniljasokeria. 









Kakkua kootessa kuorrutin ensin molemmat kakut sokerimassalla. Sen jälkeen leikkasin kakkutuesta (muovinen putki joita saa kaupasta nimellä kakkutuki) kolme samanpituista putkea (samanmittainen kuin alemman kakkupohjan korkeus) ja asetin putket isomman kakkupohjan keskelle pystyyn kolmion muodossa, tukemaan päälle tulevaa pienenmpää kakkupohjaa. Tämän jälkeen kaulin ja muotoilin valkoisen "lumipeitteen" ylemmän kakkupohjan päälle. Lopusta valkoisesta sokerimassasta tein lumiukko -hahmon sekä lumihiutaleet. Olaf -hahmon tekemiseen löysin ohjeen pinterestistä, mutta en siihen liitetyltä nettisivuilta. Tässä kuitenkin linkki pinterestissä olevaan kuva -ohjeeseen. Liimasin lumihiutaleet kakkuun elintarvikeliimalla. Päälle ripottelin pinkkiä elintarvikeglitteriä, sekä liimasin pieniä helmiä elintarvikeliimalla kiinni. Lopuksi rikoin sinisestä "jäästä" pieniä paloja ja asettelin reunoille, sekä asetin lumiukko -hahmon istumaan kakun päälle. 


2 kommenttia:

  1. Kestääköhän tuo jää sokerimassan päällä sulamatta? Tuleeko siitä kuinka kovaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon kyllä, että kestää sulamatta.. Jäästä tuli yhtä kovaa kuin esim. tikkarista :) Jäästä tulee vähän "tahmeaa" pinnalta huoneen lämmössä, mutta se ei sulanut. Pysyi hyvin kiinni sokerimassan pinnassa tahmeuden ansiosta.

      Poista