torstai 29. lokakuuta 2015

Suklaakakku












Tässä mehevän suklaisessa kakussa on kuohkea suklaatäyte ja erittäin täyteläinen suklaakuorrute. Päällä koristeena suklaalla kuorrutettuja mansikoita. <3 Jokaisen suklaan ystävän unelma. Ihanan suklaakuorrutteen alkuperäinen resepti löytyy sweetapolitan blogista englannin kielisenä. 

Tein pyynnöstä erittäin suklaisen kakun, mutta tähän sopisi hyvin myös vadelmat, persikat tms. Isompi kakku on tehty 5 munan kakkupohjalla ja pienempi 2 munan pohjalla. Alla on ohje 5 munan pohjaan, 2 munan pohja syntyy samalla tavalla, mittaat vain jauhoja ja sokeria munien kanssa yhtä paljon. 


Tumma sokerikakkupohja:
5 munaa (huoneenlämpöisiä)
sokeria
vehnäjauhoja
perunajauhoja
leivinjauhetta
kaakaojauhetta

Ota esiin 2 samankokoista lasia. Riko toiseen lasiin kananmunat, ja mittaa toiseen saman verran sokeria. Kaada sokeri kulhoon, ja mittaa sen jälkeen samassa lasissa noin 50% vehnäjauhoja, 1/2- 1 desi kaakaojauhetta, muutama kukkura ruokalusikallinen perunajauhoja ja 1-2 teelusikallista leivinjauhetta. Mittaa myös jauhoja yhtä paljon kuin munia on toisessa lasissa. Kaada sitten munat kulhoon sokerin kanssa ja vatkaa kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi varovasti käännellen muna-sokerivaahdon  joukkoon ja kaada voideltuun (halutessasi korppujauhotettuun) vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min ajan. Anna jäähtyä kokonaan ennen leikkaamista ja täyttöä. 

Kostutukseen 1,5 dl maitoa ja  1 tl vaniljasokeria.


Suklaatäyte:
350 g maitosuklaata (käytin fazerin sinistä)
250 g mascarponea
5 dl vispikermaa
1/2-1 dl sokeria
ripaus vaniljasokeria

Sulata maitosuklaa mikrossa tai vesihauteessa ja annan jäähtyä täysin. Vatkaa kermavaahdoksi. Sekoita mascarpone notkeaksi ja vispaa kermavaahdon sekaan. Kaada suklaasula kermavaahtoseokseen koko ajan sekoittaen. Lisää lopuksi sokeria täytteeseen makusi mukaan.


Suklaakuorrute: 
450 g tummaa suklaata (45%, käytin taloussuklaata)
1 dl kaakaojauhetta
1 dl vettä
340 g pehmeää suolatonta voita
1 1/3 dl tomusokeria
pieni ripaus suolaa

Paloittele suklaa ja sulata vesihauteessa tai mikrossa.
Keitä vesi ja sekoita kaakaojauhe veteen, anna suklaan ja kaakao-vesi seoksen jäähtyä.
Vatkaa pehmeä voi ja siivilöity sokeri kunnolla vaahdoksi, noin 5 minuutin ajan. Lisää suklaa pikkuhiljaa vaahtoon samalla sekoittaen, sen jälkeen kaakao-vesi seos samalla tavalla. Lisää lopuksi vielä pieni ripaus suolaa ja kuorrute on valmis levitettäväksi. Kuorrute jähmettyy jääkaapissa, joten jos teet kuorrutteen esim. edellisenä iltana valmiiksi, notkista se lämmittämällä hetken aikaa mikrossa. 


Täytteestä ja kuorrutteesta riitti molempiin kakkuihin, joten yhteen kakkuun riittää puolikas tai 2/3 niiden määrästä riippuen kakun koosta. 

2 kommenttia:

  1. Minkä kokoista vuokaa käytit 5 munan kakulle, entä leikkasitko kakun kahteen vai kolmeen osaan? Kiitos!

    VastaaPoista
  2. Onko kakut leikattu kahteen vai kolmeen osaan?

    VastaaPoista