perjantai 16. helmikuuta 2018

Terveellisemmät Chocolateship Cookiet (G, M)

Viime postauksesta onkin vierähtänyt jo pidempi tovi.. vuosi on kerennyt vaihtumaan ja leivottuakin on tullut nyt useammin. Keväättä odotellessa alkaa myös bloggausinto taas palata! Instagramissa voi myös käydä seurailemassa leipomistani, siellä olen postaillut vähän useammin @cchocoholics :)


Tämä terveellinen cookieresepti on viimeisen vuoden aikana ollut minulle sellainen herkkupäivän luottoresepti. Kun mieli tekee jotakin makeaa, nämä on todella nopea pyöräyttää valmiiksi, eikä aineksissakaan ole mitään ihmeellisempää, jota ei yleensä kaapistani löytyisi. Maku on herkullinen, eikä näiden syömisen jälkeen tarvitse potea huonoa oloa (niinkuin itselläni usein tulee syödessäni liikaa valkoista sokeria). Makeutta voit itse säädellä, lisäämällä enemmän tai vähemmän, tai vaihtamalla makeuttajaa.







Reseptiä on myös helppo muunnella, käyttämällä erilaisia suklaita. Jos haluat terveellisempää voit käyttää raakasuklaata, minttusuklaa tai appelsiinisuklaa toimii tässä myös hyvin. Käytän itse usein näissä ichocin Classic "maitosuklaata" ja välillä lisänä ichocin valkosuklaata. Myös mausteilla voi leikkiä, jouluisempiin cookieihin lisää kardemummaa, piparkakkumaustetta tms.







Halutessasi Cookieista vegaanisia, käytä kananmunan sijaan pellavansiemenrouhetta ja vettä (flaxegg) = 1 rkl pellavansiemenrouhetta ja 2,5 rkl vettä, anna turvota 5 min


Cookiet: (n. 9 kpl)

3 dl gluteenittomia kaurajauhoja
1,5 dl mantelijauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
ripaus kanelia
1-2 tl vaniljauutettta tai vaniljajauhetta
2 rkl sulaa kookosöljyä
Muutama rkl hunajaa, vaahterasiirappia, agavesiirappia, kookossiirappia tai kookossokeria
Muutama tilkka mantelimaitoa
Suklaata rouhittuna 80 - 140 g 



Sekoita ensin kuivat ainekset keskenään. Lisää sitten kananmuna, vaniljauute,  kookosöljy ja hunaja/makeuttaja. Lisää mantelimaitoa pieni tilkka kerrallaan, ettei taikinasta tulisi liian kosteaa. Taikinan tulisi olla sellaista, että siitä pystyy helposti pyörittelemään palloja. Kun olet saavuttanut oikean koostumuksen, sekoita rouhittu suklaa joukkoon. Pyörittele taikinasta pellille palloja ja litistä niitä sormilla. Keksit eivät leviä uunissa, kohoavat hieman. Paista 180 asteessa n. 12 minuutin ajan. Nautiskele <3





1 kommentti: