lauantai 6. kesäkuuta 2015

Suklainen banaanikakku (gf, l)





Tässä banaanikakusta suklaisempi versio. Olen tykästynyt banaanikakkuihin viime aikoina! Sen lisäksi, että banaanikakku on helppo valmistaa, on se myöskin parempi vaihtoehto terveellisyyden kannalta kuin sokerista, valkoisista jauhoista ja rasvasta tehty leivos (vaikka niitäkin voi tietysti välillä nautiskella kohtuudella). Makukin erittäin kohdillaan :)


Ainekset:

4 dl gluteenittomia kaurajauhoja (käytä kaurahiutaleet blenderissä)
1 dl tummaa tai raakakaakaojauhetta
1,5 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
3 munaa
2 isoa banaania
1/2 dl maustamatonta jugurttia (laktoositonta)
0,6 dl hunajaa
4 rkl kahvia
n. 100 g suklaahippuja


Siivilöi kaakaojauhe kulhoon ja sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Lisää muussattu banaani, jugurtti, munat, hunaja ja jähtynyt kahvi. Lisää 3/4 suklaahipuista ja sekoittele taikinaan. Voitele kakku/leipävuoka ja kaada taikina vuokaan. Ripottele loput suklaahipuista taikinan pinnalle. Paista 175 asteisessa uunissa 30-40 min ajan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti