sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Vadelma-suklaamuffinssit

Sunnuntai iltapäivä meni kotona sairastessa, olen tottunut viettämään sunnuntai illat treenatessa joten tämä oli todella tylsää vaihtelua... Päätin piristää itseäni leipomalla, kuumekin oli laskenut niin olokin oli pirteämpi. Päätin tehdä suklaisia vadelmamuffinsseja, ja käyttää niiden koristeluun aamusta jääneitä voikreemin jämiä ja karkkeja. Huomsin nyt selkeän eron metallisen ja muovisen tyllan välillä, metallisesta tuli paljon siistimpää jälkeä. Harmi että kreemi oli niin paksua ettei pursotuspussi kestänyt sitä ja jouduin tekemään pursotukset loppujenlopuksi kuitenkin muovisella pursottimella. Nyt pitäisi vielä keksiä kenelle syöttää nämä muffinssit! :)

En yleensä suosi reseptejä jossa ei vaahdoteta mitään keskenään, mutta nyt päätin tehdä muffinssit helpolla ja yksinkertaisella reseptillä, jota ei vatkata, vaan sekoitetaan kaikki ainekset van keskenään. Yllättävän hyviä muffinsseista tuli silti, vaikka tietysti vaahdottamalla tulee kuohkeampia :)


3dl maitoa 
2,5dl sokeria
1 muna
3,5dl vehnäjauhoja
1,5dl perunajauhoja
3tl leivinjauhetta
3rkl kaakaojauhetta
1,5dl sulatettua margariinia
n. 200g pakastevadelmia

Sekoita kaikki ainekset keskenään, lisää lopuksi vadelmat. Voitele muffnssivuoka ja jaa taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 

Voikreemi: (n. 10:lle muffinssille)
250g kevyesti suolattua margariinia
n. 8dl tomusokeria
2tl vaniljasokeria tai vaniljauutetta
punaista ja sinistä elintarvike väriä

Siivilöi tomusokeri ja vatkaa huoneenläppöinen voi ja vaniljasokeri sekaan. Jaa kreemi kahteen eriastiaan ja sekoita toiseen pari tippaa punaista elintarvike väriä ja toiseen pari tippaa sinistä elintarvike väriä. Lusikoi kreemit pursotuspusseihin ja pursota jäähtyneelle muffinssille. Koristele haluamasi mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti