keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Vanilja-suklaa jälkiruoka

2v Vuosipäivän kunniaksi halusimme poikaystävän kanssa tehdä jotain vähän spesiaalimpaa illalliseksi. Päätimme jo aiemmin ettemme halua mennä ulos syömään, joka osoittautui hyväksi päätökseksi sillä olen sairastanut kotona koko viikon. Hän kokkasi meille lammasta ja naudan sisäfilettä, lisäkkeeksi paistettua perunaa, paprikaa ja sipulia. Oli pakko avata myös shamppanja päivän kunniaksi :) Ruoka oli SUPER hyvää, vaikka liha ähky vähän tulikin. Halusin tehdä jälkkäriksi jotai suklaista mutta ei liian tuhtia. Siinä onnistuin todella hyvin, vaniljainen suklaahyydyke oli todella pehmeä ja kevyt, ei ollenkaan liian makea. Loistava illallinen kaikenkaikkiaan!

Neljälle:

4,5 dl kuohukermaa
75 g hienoasokeria
1 vaniljatanko
2 dl ranskankermaa
2 liivatetta
tilkka kiehuvaa vettä
50 g tummaasuklaata

Laita liivatteet kylmään veteen. Laita sen jälkeen kerma ja sokeri kasariin. Halkaise vaniljatanko pitkittäin ja lisää siemenet kerman joukkoon, heitä tanko myös sekaan. Kuumenna varovasti koko ajan hämmentäen, kunnes sokeri liukenee kerman sekaan, kiehauta sitten. Vähennä lämpöä ja hauduta 2-3 minuuttia. Nosta kattila liedeltä ja ota vaniljatanko pois, sekoita sitten joukkoon ranskankerma. Kun liivatteet ovat lilluneet kylmässä vedessä noin 10 min, kiehauta tilkka vettä ja sekoita liivatteet siihen. Sekoita liivatevesi kermaseokseen. Kaada puolet seoksesta toiseen astiaan. Sulata tummasuklaa, ja sekoita kermaseoksen toiseen osaan. Kaada suklaaseos jälkiruokamaljoihin noin puoleen väliin saakka ja nosta jääkaappiin noin 20 minuutiksi. Pidä vaniljaseos huoneen lämmössä. Kun suklaaseos on vähän jähmettynyt, kaada sitten vaniljaseos maljoihin ja jätä jääkaappiin jähmettymään pariksi - kolmeksi tunniksi. Koristele esim. Suklaalla ja mansikoilla ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti