perjantai 26. kesäkuuta 2015

Mansikka-raparperipiirakka (gf)





Olen menossa pitkästä aikaa isovanhempien mökille viikonloppuna. Vaikka tuntuu, että aina mummilla käydessä tulee muutenkin syötyä hirveät määrät (you know how grandmothers are) ajattelin kuitenkin leipoa tuliaisiksi jonkun ihanan kesäisen piirakan. Ja mikä sen kesäisempää kuin mansikat ja raparperi? Tämä piirakka on erittäin helppo valmista ja piirakan kruunaa ehdottomasti ihanan makea muruseos pinnalla. Perfection.


Pohja: (pellillinen)

4 munaa
3,5 dl sokeria
7 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
1,5 tl leivinjauhetta
250 g sulatettua voita 
2 dl maitoa 
n. 500 g raparperia pieniksi paloiksi pilkottuna
n. 400 g mansikoita pieniksi paloiksi tai siivuiksi pilkottuna


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kääntele jauhot ja leivinjauhe joukkoon, lisää lopuksi sula voi ja maito, sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja ripottele pilkotut raparperi ja mansikat piirakan päälle. 

Muruseos:

100 g suolatonta voita
2 dl fariinisokeria
1/4 tl suolaa
4 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta


Sekoita fariinisokeri, suola ja jauhot keskenään kulhossa. Leikkaa hieman pehmennyt voi kuutioiksi ja nypi jauhoseoksen sekaan sormin. Muruseoksen voi jättää kokkareiseksi. Ripottele muruseos mansikoiden ja raparperin päälle. Paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa n. 30 minuutin ajan.




3 kommenttia: