tiistai 9. huhtikuuta 2013

mozzarella-pizza

Itse tehty pizza maistuu aina paremmalta kuin pizzeriasta tilattu, tai sitä mieltä itse olen! Yleensä teen lähes poikseutta jauheliha, kana, kinkku tms pizzaa. Tällä kertaa tein lihatonta mozzarella-pizzaa, ja sen verran hyvää tuli että tätä voi tehdä toisenkin kerran :)




pohja:

2 dl vettä
25 g hiivaa
1/2 tl suolaa
4 1/2- 5 dl vehnäjauhoja
2 rkl lusikkaa öljyä

täyte:
tomaatti-valkosipuli pastakastiketta
ketsuppia
herkkusieniä
ananaspaloja
kirsikkatomaatteja
punasipulia
pizza-juustoraastetta
mozzarella-juustoraastetta
mozzarellaa
basilikaa

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita joukkoon suola ja osa jauhoista. Alusta loput jauhot käsin ja vaivaa taikina tasaiseksi. Lisää rasva alustamisen loppuvaiheessa. Jätä taikina mahdollisimman pehmeäksi. Riivaa pyöreäksi ja laita liinan alle kohoamaan, kunnes se on noin kaksinkertaistunut koossa. 
Taputtele tai kauli taikina pellille. Levitä päälle tomaatti-valkosipuli -kastike ja pari ruokalusikallista ketsuppia. Ripottele puolet punasipulista päälle ja lisää herkkusienet. Ripottele päälle juustoraaste ja sen jälkeen mozzarella, tomaatit, ananakset ja loput punasipulista. Paista 225 asteessa noin 15 minuuttia. Ripottele päälle vähän kirsikkatomaatin puolikkaita ja basilikan lehtiä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti