3 pellillistä
3 dl porkkanaraastetta
5 dl maitoa
50 g hiivaa
2 rkl tummaa siirappia
2 tl suolaa
1/2 dl rypsiöljyä
3 dl kaurahiutaleita
n. 11 dl rouheisia sämpyläjauhoja
Lämmitä maito kädenlämpöiseksi, murenna joukkoon hiiva. Lisää siirappi, öljy, suola, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet sekaan.
Sekoita joukkoon sämpyläjauhoja desikerrallaan hitaasti sekoittaen, lopuksi nopeasti vaivaten.
Anna taikinan levätä noin 20 minuuttia peitettynä, sen jälkeen jaa taikina pieniin samankokoisiin osiin ja pyörittele (riivaa) pieniä sämpylöitä.
Anna sämpylöiden kohota peitettynä noin 30 minuuttia.
Voitele munalla ja ripottele päälle kaurahiutaleita.
Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti