sunnuntai 12. toukokuuta 2013

Sitruuna-rahkapiirakka



Tämän rahkapiirakan tein omalle äidilleni äitienpäiväksi. Piirakka oli ihana raikasta, mutta itse olisin toivonut vielä voimakkaampaa sitruunan makua. Sitruunamehun määrää voisi lisätä, ja ottaa vaikka kerman määrästä pois ettei tule ihan liian löysää.

1 paketti valmista murotaikinaa

TÄYTE:
500 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
3 munaa
3 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl sokeria
1 rkl maissi tai ohratärkkelystä
2 tl vaniljasokeria 
ripaus suolaa

PÄÄLLE:
tuoreita marjoja

Vuoraa pyöreä irtopohja leivinpaperilla. Kauli taikina levyksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja pakkaseen hetkeksi kovettumaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään tasaiseksi täytteeksi. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175 asteessa alatasolla 45-60 min kunnes täyte on kohonnut ja reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ja lisää marjat koristeeksi ennen tarjoilua. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti