Tämän rahkapiirakan tein omalle äidilleni äitienpäiväksi. Piirakka oli ihana raikasta, mutta itse olisin toivonut vielä voimakkaampaa sitruunan makua. Sitruunamehun määrää voisi lisätä, ja ottaa vaikka kerman määrästä pois ettei tule ihan liian löysää.
1 paketti valmista murotaikinaa
TÄYTE:
500 g maitorahkaa
1 dl kuohukermaa
3 munaa
3 rkl sitruunamehua
1 1/2 dl sokeria
1 rkl maissi tai ohratärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
PÄÄLLE:
tuoreita marjoja
Vuoraa pyöreä irtopohja leivinpaperilla. Kauli taikina levyksi ja painele vuoan pohjalle ja reunoille. Pane pohja pakkaseen hetkeksi kovettumaan. Sekoita täytteen ainekset keskenään tasaiseksi täytteeksi. Kaada täyte pohjan päälle. Paista 175 asteessa alatasolla 45-60 min kunnes täyte on kohonnut ja reunat ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ja lisää marjat koristeeksi ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti