maanantai 20. toukokuuta 2013

Suklaamuffinssit Oreo- kuorrutteella










Ostin oreoita jenkeistä tuliaisiksi kotiin, ja pitkään olen halunnut tehdä niistä muffinsseihin kuorrutteen. Huomasin, että on hyvin tärkeää murentaa oreot HYVIN pieneksi, muuten ne jäävät kiinni pursottaessa. Vaikka muruseokseni näytti pieneltä niin se oli jäänyt liian isoksi muruksi ja vähän väliä pursottaessa jouduin poistamaan tukoksia. Pienemmällä murulla tulee kauniimpaa jälkeä ;)
Näissä on sisällä vaahtokarkin pala, mutta sisälle voi laittaa mitä vain suklaata oman maun mukaan, tai jättää kokonaan pois. 

150 g margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
1 1/2 dl maitoa 
1,5 dl sukaarouhetta tai suklaahippuja
suklaata tai vaahtokarkin palasia sisälle

Kuorrute: 
150 g margariinia 
n. 3 dl tomusokeria
n 100 g suklaata sulatettuna
6 oreo- keksiä hienosti murustettuna
pari ruokalusikallista maitoa

Vatkaa huoneen lämpoinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen seokseen. Lisää kuivat aineet siivilän läpi ja sekoita taikinaan. Sekoita lopuksi suklaahiput sekaan. Annostele taikina muffinssivuokiin ruokalusikalla, tästä tulee noin 12-14 muffinssia. Paista 225 asteessa 12-15 minuuttia. Itse paistoin kiertoilmauunissa 13 minuuttia. 

Anna muffinssihen jäähtyä. Tee kuorrute. Vatkaa huoneen lämpöinen voi vaahdoksi ja vatkaa tomusokeri sekaan. Vatkaa suklaasula sekaan, maitotilkan kanssa. Sekoita oreo-muru nuolijalla joukkoon. Pursota isolla tyllalla muffinssien päälle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti