perjantai 22. marraskuuta 2013

Sitruuna- suklaa Kahvikakku




Ainekset:
175 g sokeria
175 g margariinia
3 munaa
175 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
1 sitruunanmehu ja raastettu kuori

Kuorrutus:
6 dl tomusokeria
75 g sulatettua voita
3-4 rkl kuumaa kahvia
2-3 rkl kaakaojauhetta

Voitele ja korppujauhota (20cm) irtopohjavuoka. Vatkaa sokeri ja pehmeä margariini vaahdoksi. Lisää munat yksitellen joukkoon. Siivilöi sen jälkeen jauhot ja leivinjauhe sekaan. Jaa massa kahteen osaan. Sekoita toiseen kaakaojauhe ja maito, ja toiseen sitruunan mehu ja kuoriraaste. Lusikoi kumpikin seos vuokaan ja kuvioi esim veitsellä. Paista 190 asteessa n. 25 min ajan. Anna jäähtyä.

Siivilöi tomusokeri ja kaakaokulhoon, lisää voisula ja kuumakahvi ja sekoita tasaiseksi. Aseta kakku leivinpaperin päälle ja kaada kuorrute kakun päälle, anna valua reunoilla. Tasoita reunoja hieman ja anna kuorrutteen jähmettyä. Koristele esim marianne crushilla :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti