maanantai 16. kesäkuuta 2014

Ristiäiskakkuja (porkkanakakku)

Näiden kakkujen resepti tuotiin suoraan minulle paperilla, se oli leikattu jostain lehdestä. Ristiäisten järjestäjä pyysi tekemään 2 porkkanakakkua, jotka on kuorrutettu valkoisella sokerimassalla, ja päälle lehtiä ja kukkia. Toive oli myös, että kakut olisivat laktoosittomia. Metsästin  laktoositonta valkosuklaata täytteeseen  ja kyllähän sitä löytyi  punnitse ja säästä -kaupasta, ei tosin kovin halvalla. Kaupassa oli kahta erilaista laktoositonta valkosuklaata, joista toinen oli maidotonta luomu -valkosuklaata, ja toinen riisipohjaista valkosuklaata. Ostin näistä testi levyt, ja hyvä että ostin, sillä mielestäni tämä maidoton luomu -valkosuklaa oli todella pahaa :D Sen sijaan tämä riisipohjainen valkosuklaa maistui todella hyvälle ja lähes samalle kuin normaali valkosuklaa. Kaupassa oli tätä suklaata 100g levyissä, n. 4 € kappale, joten ei kovin halpaa. Kahteen kakkuun tarvitaan 400 g. Kakut onnistuivat hyvin,  myös saajat ja vieraat näyttivät olevan tyytyväisiä luomuksiini =)



Yhteen porkkanakakku pohjaan:

5 dl porkkanaraastetta
250 g voita tai margariinia
3 1/2 dl fariinisokeria
4 munaa
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 rkl kardemummaa
1 rkl vaniljasokeria

Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Vatka pehmeä voi ja fariinisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää huoneenlämpöiset munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään, ja lisää taikinan joukkoon porkkanaraasteen kanssa vuorotellen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan (halkaisija 24cm) ja paista 200 asteessa n. 35-40 minuuttia. Itse paistoin kiertoilma uunissa 35 min. Varmista kypsyys tikulla. Anna jäähtyä ja kumoa sitten alustalle. Leikkaa kakku kolmeen osaan.

Täyte:

3 dl vispikermaa
200 g valkosuklaata
200 g philadelphia -tuorejuustoa

400 g ananas- mangohilloa

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Paloittele sulkaa kulhoon ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä välillä sekoittaen. Anna suklaan jäähtyä, yhdistä sitten suklaasula ja tuorejuusto keskenään ja sekoita ne kermavaahdon joukkoon. 

Nosta ensimmäinen pohjalevy tarjoilulautaselle. Levitä päälle puolet hillosta ja täytteestä. Tee seuraaava kerros samoin, mutta säästä pieni määrä täytettä. Laita kanneksi kolmaspohja levy, ja levitä sen päälle ja reunoille loput täytteestä. Laita kakku jääkaappiin noin tunniksi jähmettymään.



Kuorrutus:

600 g valkoista sokeri- tai kaulintamassaa

Kauli sokerimassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakku jääkaapista, ja nosta sitten levy kakun päälle ja painele ympärille. Ole tarkkana ettei kakun ja massan väliin jää pinnalle ilmaa. Suorista myös mahdolliset rypyt reunoilta. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa poisreunoilta.

Kukkien ja lehtien tekeminen:

Ostin ihonväristä ja kirkkaan vihreää sokerimassaa kukkia ja lehtiä varten. Ostin myös vähän tummemman korallin väristä tomuväriä, lisäksi minulla oli kotona elintarvike liimaa, vihreää pastaväriä, pieniä sokerihelmiä, elintarvike glitteriä ja kultaista elintarvike väriä. Tarvitset myös  kukan terälehti -muotin ja lehti -muotin. Aloitin kukista. Kauli ihonvärinen sokerimassa ohueksi levyksi, ja painele siitä muotilla terälehtiä. Painele jokaisen terälehden reunat sokerimassa työkalun pyöreää päätä apuna käyttäen ohueksi ja lehtimäiseksi. Painele sitten jokaiseen simpukan näköistä työkalun päätä käyttäen kuviota. 


Yhdistä aina viisi terälehteä kukaksi, ja laita pystyyn kananmunan kennoon kuivumaan. Kauli sitten vihreä sokerimassa ohueksi levyksi ja painele lehtiä muotilla massasta. Vedä sitten terävällä työkalulla lehtien viivat jokaiseen lehteen. Maalaa sitten ohuella siveltimellä virheää pastaväriä lehtien keskustaan ja vähän ulospäin jotta niistä saa aidomman näköisiä. Jätä kaikki koristeet kuivumaan yön yli. 
Tuputtele tomuväriä kukkien keskustaan ja terälehtien keskelle "viivaksi" siveltimellä. Liimaa niiden keskustaan elintarvike liimaa apuna käyttäen pieniä sokeri helmiä. Maalaa  kukkien terälehtien reunoille kultaista elintarvike väriä, ja ripottele päälle himan glitteriä. 



Ota kakut esiin jääkaapista. Asettele ensin vihreät lehdet kakkujen päälle pyöreään muotoon, ja kun olet tyytyväinen asetteluun, liimaa ne elintarvike liimalla kiinni kakkuun.  


Asettele lopuksi liimaa apuna käyttäen kukat kakkujen keskustaan, lehtien keskelle. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti