sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Koristeita sokerimassasta

Mulla oli kaapinpohjalla ylijäämiä ruskeasta, valkoisesta ja sinisestä sokerimassasta. Sokerimassa kuivuu nopeasti avatussa pakkauksessa, ja on kuivumisen jälkeen käyttökelvotonta. Käytin siis ylijäämät hauskojen hahmojen luomiseen ja testailuun. 


Kuvassa on siis Ihaa-aasi, kettu ja nallekarhu. Ketulle paras väri olisi varmasti oranssi, mutta niillä mentiin mitä oli. 

Jokaista hahmoa muovaillessa aloitan muovailemalla pään, korvat ja kasvonpiirteet. Sen jälkeen muovailen vartalon, ja laitan cocktail tikulla vartalon ja pään yhteen. Tikun avulla hahmo pysyy myös helpommin pystyssä, kun keskellä on tikku tukena. Sen jälkeen muovailen sitten raajat ja muut yksityiskohdat ja kiinnitän keskivartaloon.

Ihaata muovaillessa käytin valkoista sokerimassaa sinisen värjäämisessä vaaleamman siniseksi. Valkoista oli todella vähän, joten en voinut käyttää tätä tekniikkaa kaikkiin hahmoihin. Värjääminen on todella helppoa, laitat vain eriväriset köntit sokerimassaa yhteen ja pyörittelet ja vääntelet niin kauan kunnes väri on tasainen. Myös pasta ja elintarvikevärejen avulla voi värjätä sokerimassaa. Tällöin osta valkoista sokerimassaa, lisää tippa väriä massaan ja pyörittele tasaiseksi. Lisää tippoja jos haluat massaan tummemman värin. 

Hahmojen silmät ja muut yksityiskohdat olen värjännyt pastavärillä, kuten myös aasin hännässä olevan rusetin. Ketun mahan ja korvat tupsutin punaisella tomuvärillä punertavaksi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti