tiistai 16. kesäkuuta 2015

Nutella mutakakku (gf)






Mun ystävät tietää, että rakastan nutellaa... Menee niin leivonnassa kuin suoraan lusikalla purkista :D Tässä herkullinen mutakakku nutella twistillä juhannuksen kunniaksi. Tein kakun gluteenittomana, mutta gluteenittoman jauhoseoksen sijaan voi hyvin käyttää myös vehnäjauhoja. Halusin tehdä 2 kerroksisen kakun, joten tein tämän reseptin kaksinkertaisena ja jaoin taikinan kahteen kakkuvuokaan, halkaisijaltaan 20 cm. Kuorrute on mansikan makuista voikreemiä, resepti myös siihen alla.


Ainekset:

140 g voita sulatettuna ja jäähdytettynä 
0,6 dl nutellaa
2 munaa (huoneenlämpöisenä)
2 dl sokeria
2 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
0,6 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta


Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat ainekset siivilän läpi vaahdon sekaan yhdessä sulan voin kanssa. Lisää lopuksi nutella taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun irtopohjavuokaan ja paista 170 asteisessa uunissa 25-30 min. kunnes kakku näyttää muuten kypsältä, mutta kuitenki varovasti ravistaessa hyllyy vielä keskeltä. Anna jäähtyä täysin, mielellään jääkaappi kylmäksi ennen nostelua. Mutakakku halkeaa helposti lämpimänä nostaessa, kun keskusta on niin pehmeä ja vetinen. 


Mansikka-voikreemi:

7 dl tomusokeria
200 g suolatonta voita (huoneenlämpöisenä)
1 rkl vaniljauutetta
3 rkl vispikermaa
0,5 dl mansikkasurvosta siivilöitynä
muutama tippa punaista elintarvike väriä


Siivilöi tomusokeri kulhoon ja lisää loput ainekset kulhoon. Vatkaa voimakkaasti sähkövatkaimella, kunnes seos on tasaista. Ruusut valmistuu helposti isolla tähden muotoisella tyllalla keskeltä pursottaen spiraalia koko ajan ulospäin. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti