tiistai 4. elokuuta 2015

Vegepizza bataattipohjalla (GF, V)






Jos tykkää bataatista, niin luultavasti tykkää myös tästä pizzasta. En muista millon viimeksi olisin syönyt pizzaa.. ja vielä näin herkullista. Ideani oli, että sekoitan bataattia ja tattarijauhoja  keskenään muutaman muun aineksen kanssa ja testaan millainen pohja siitä syntyy...Tämän pizzan onnistuminen oli erittäin iloinen yllätys :D Oli tosi herkkua!!  


Pohjan ainekset:

3 dl muussattua bataattia (n. 3/4 bataatista)
2,5 dl tattarijauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vettä
1 rkl rypsiöljyä
suolaa
pippuria
paprikajauhetta
kuivattuja yrttejä (esim. meirami, basilika, timjami, oregano)


Pizzan päälle:

Tomaattikastiketta tai survosta
paprikaa (punaista ja keltaista)
punasipulia 
valkosipulia
kirsikkatomaatteja
pinaattia
avokado
suolaa
pippuria
kuivattuja yrttejä
korianteria tai muita tuoreita yrttejä

Kypsennä bataattia uunissa, kunnes haarukka menee siitä helposti läpi (n. 40 min 175  asteessa). Muussaa bataatti haarukalla ja sekoita tattarijauhon kanssa kulhossa. Sekoita leivinjauhe, vesi ja öljy keskenään ja lisää bataattiseokseen. Lisää lopuksi mausteet. Taikina on tässä vaiheessa aika tahmeaa. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle esim. lusikalla ja esipaista pohjaa 175 asteessa 15 minuutin ajan. Pilko sillä välin vihannekset. Mausta tomaattikastike suolalla ja pippurilla, sekä kuivatuilla yrteillä.

Esipaiston jälkeen levitä tomaattikastiketta pohjalle. Ripottele päälle pinaatinlehtiä ja sen jälkeen loput kasvikset paitsi avokado. Ripottele kasvisten päälle tuoreita yrttejä ja halutessasi lisää mausteita. Paista pizzaa uunissa vielä 20 minuutin ajan. Ripottele valmiin pizzan päälle vielä avokado kuutiot, ja halutessasi esim. tuoreita pinaatinlehtiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti