perjantai 25. maaliskuuta 2016

Mangojuustokakku (G, L)








Pääsiäisen kunniaksi pitkästä aikaa juustokakkua <3 Ideat kakkua varten syntyivät siinä tehdessä, mielestäni kakku on hyvin simppeli, mutta silti kivan näköinen tarjottavaksi ja maultaan raikas. 

Kakustani tuli suhteellisen ohut, joka mielestäni näytti juuri sopivalta suklaareunustan kanssa, mutta jos tykkäät, että kakku on hieman paksumpi voit tehdä täytteen 1,5 kertaisena. 

Pohjaan:

n. 150 g gluteenittomia suklaakeksejä (käytin semperin)
20 g sulaa leivontamargariinia (laktoositonta)

Hienonna keksit blenderissä muruksi ja sekoita voisulan kanssa keskenään. Kaada muruseos irtopohjavuokaan, jonka pohja on vuorattu leivinpaperilla sekä reunat kakun reunakalvolla. Painele lusikan pohjalla tasaiseksi. Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta.

Täytteeseen:

3 dl vispikermaa (laktoositonta)
400 g mangotuorejuustoa (laktoositonta)
2 rkl sitruunamehua
2 tl vaniljasokeria
0,75 dl sokeria
1 liivate

(pinnalle)
1 kpl mangopilttiä (125 g)
1 liivate


Laita liivatteet erillisiin kulhoihin kylmään veteen likoamaan n. 10 minuutiksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista mangotuorejuusto ja sekoita kerman joukkoon, mausta sokerilla. Kuumenna sitruunamehu, purista liivate kylmästä vedestä ja sekoita nopeasti kuuman sitruunamehun joukkoon. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Ota irtopohjavuoka jääkaapista ja kaada täyte pohjan päälle, tasoita pinta.

Kuumenna mangopiltti pienessä kattilassa ja purista liivatteet vedestä. Sekoita nopeasti piltin joukkoon. Lusikoi pilttiä kakun pinnalle, pyörittele sen jälkeen veistä pystyasennossa kakun pinnalla "marmori" kuvion saavuttamiseksi. Ripottele halutessasi suklaarouhetta kakun päälle. Laita kakku jääkaappiin jähmettymään vähintään kolmeksi tunniksi, mielellään yön yli. 


Suklaareunusta varten tarvitset n. 30 g (laktoositonta) suklaata sulatettuna, pursotin pussin sekä sellaista kakunreunakalvoa, joka on hieman korkeampi kuin kakun korkeus.

Levitä pöydälle leivinpaperin päälle pitkä pätkä reunakalvoa, joka riittää kakun ympärysmitalle. 

Lusikoi suklaasula pursotinpussiin ja pursota kalvolle suklaasta kuvioita. Anna suklaan jähmettyä pöydällä n. 10 minuutin ajan niin, että se on jähmettynyt, muttei niin kovaa etteikö sitä voisi taivuttaa. 

Ota kakku jääkaapista ja irrota varovasti irtopohjavuoan reunat. Irrota sen jälkeen reunakalvo kakusta. Tasoita tarvittaessa kakun reunaa veitsellä tai paletilla. Nosta suklaalla kuorrutettu reunakalvo pöydältä ja aseta kakun reunalle. Laita kakku kylmään noin puoleksi tunniksi, jotta suklaa kovettuu. Irrota todella varovasti kalvo suklaasta ja tarjoile <3





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti