lauantai 14. toukokuuta 2016

Suklaamoussekakku (G,VL)

Tämä suklainen herkku tuli tehtyä synttärikahveille. <3








Pohja:
250 g Gluteenittomia "oreoita" (käytin schär:in chocolate o'ta)
50 g sulaa leivontamargariinia

Täyte:
150 g (laktoositonta) maitosuklaata
150 g (laktoositonta) tummaa suklaata
9 dl (laktoositonta) vispikermaa
1 rkl vaniljasokeria
0,75 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
0,75 dl vettä
mansikoita

Ganache:
130 g suklaata
1 dl kermaa
ripaus suolaa
20 g voita


Vuoraa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla, sekä reunat reunakalvolla. Reunakalvon saa hyvin pysymään vuoassa kiinni, kun levittää hieman voita ensin reunoille. Kun reunakalvo on paikallaan, voi sen todella kevyesti voidella kookosöljyllä. Näin mansikat pysyvät reunalla, ja reunakalvo lähtee siistimmin kakun reunasta irti. Murskaa pohjaa varten keksit blenderissä tasaiseksi muruksi. Sulata voi. Yhdistä voi sekä keksimuru ja levitä seos irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti. Leikkaa mansikoista kannat pois ja pysty suunnassa ohuita siivuja. Asettele siivut pystyyn irtopohjavuoan reunoille. Vie pohja sen jälkeen jääkaappiin odottamaan täytteen valmistusta. 

Sulata suklaat vesihauteessa tai mikrossa vähitellen. Jätä sivuun jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää sula suklaa nopeasti sekoittaen kerman joukkoon. Sekoita kaakaojauhe ja vesi tasaiseksi seokseksi ja lisää vielä lopuksi täytteeseen. Kaada täyte varovasti irtopohjavuokaan keskelle ja levitä paletilla tai lusikalla reunoja kohti. Tasoita hyvin, jotta ganachen pinnasta saadaan mahdollisimman sileä. Jätä kakku väh. 3 tunniksi, mielellään yön yli jääkaappiin jähmettymään. 

Paloittele suklaa kasariin ganachen valmistusta varten. Lisää kerma. Anna suklaan sulaa ja sekoittua kunnolla kerman kanssa. Lisää sitten voi ja sekoita kunnes se on sulanut. Heitä lopuksi ripaus suolaa joukkoon, makusi mukaan. Suolan ei ole tarkoitus maistua läpi, vaan korostaa suklaan makua. 

Irrota kakusta reunakalvo ja kaada ganachea varovasti kakun päälle. Vie paletilla ganachea reunoille niin, että sitä valuu pieniä tippoja alas. Anna jähmettyä jääkaapissa. Voit koristella makusi mukaan joko ennen ganachen jähmettymistä, tai jähmettymisen jälkeen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti