perjantai 24. toukokuuta 2013

Donitsit



Sain siskoltani donitsiraudan, hänellä ei sille tainnut olla käyttöä kun ei hirveen innokas kokki/leipuri ole :) Nyt oli pakko kokeilla että miten donitsit onnistuvat ilman uppopaistamista.. olin todella yllättynyt miten helppoa donitsiraudalla tekeminen on, kuin olisi vohveleita paistanut.. Tietenkään maku ei ole aivan sama kuin oikeissa donitseissa, mutta näin "kevyemmäksi" versioksi nämä ovat todella hyviä! Minulla meni yhteensä maksimissaan puolituntia näiden tekemiseen, sen verran yksinkertaista on että jopa rakas siskoni onnistuisi näissä ;)

3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl suolaa
n. 1,25 dl maitoa
1 kananmuna
2 rkl voita sulatettuna

päälle:
tomusokeria
punaista elintarvikeväriä
sitruunamehua
maitosuklaata 
koristeluun esim strösseleitä

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito, kananmuna ja voisula, sekoita tasaiseksi. Laita massa pursotuspussiin ja pursota pieniä rinkuloita donitsirautaan. Kun ne ovat valmiita donitsirauta pomppaa auki. Jäähdytä. Sulata maitosuklaa. Sekoita n. 3dl tomusokeria, tilkka punaista elintarvikeväriä, tilkka sitruunamehua ja tilkka vettä keskenään. Dippaa donitseja puoleenväliin saakka maitosuklaaseen tai tomusokerikuorrutteeseen ja aseta leivinpaperille koristeltavaksi. Koristelun jälkeen anna kovettua.





2 kommenttia:

  1. Ehkä mun pitää sit joskus lainata sitä donitsirautaa jos on muka niin helppoja tehdä;) näyttää kyllä niin hyviltä että tulee kauhee herkkunälkä!

    VastaaPoista