110g leivontamargariinia huoneen lämpöisenä
225g (n. 2,6 dl) hienoa sokeria
2 suurta kananmunaa
275g (n. 4,2 dl) vehnäjauhoja (siivilöitynä)
2,5 tl leivinjauhetta
120 ml maitoa huoneenlämpöisenä
2 tl vaniljauutetta
vaniljakreemijauhetta
kylmää vettä
Tee vaniljakreemi. Sekoita 1 desi vaniljakreemijauhetta ja 3 desiä kylmää vettä kulhossa. Laita jääkaapiin odottamaan.
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen massaan. Sekoita maito ja vaniljauute kulhossa. Lisää noin puolet vehnäjauhoista, leivinjauhe, ja puolet maidosta massaan. Sekoita tasaiseksi. Lisää sitten loput ja sekoita kunnes tasaista. Asettele cupcake -vuoat pellille ja suihkuta vuokasprayllä. Lisää massa massapussiin (pursotinpussi) ja pursota massaa jokaiseen vuokaan noin 2/3 täyteen. Lisää vaniljakreemi massapussiin, ja pursota sitä jokaiseen cupcakeen keskelle sisälle. Paista 180 asteessa (tavallinen) tai 160 asteessa (kiertoilma), pieniä 15 min, isompia n. 25 min. Anna jäähtyä.
Kuorrutteeseen:
250 g (laktoositonta) suklaata
300 g pehmeää voita
1 rkl maitoa huoneenlämpöisenä
2 tl vaniljauutetta
n. 4 dl tomusokeria
Sulata suklaa mirkossa tai vesihauteessa. Vatkaa voi pehmeäksi, lisää suklaa, maito ja vanilja uute. Siivilöi tomusokerijoukkoon. Kuorrute on sopivaa kun se ei ole liian löysää, eikä myöskään liian jäykkää pursottamiseen. Tätä voit säädellä lisäämällä tomusokeria tai maitoa. Lisää kuorrute massapussiin haluamasi tyllan kanssa, ja pursota jäähtyneiden cupcakejen päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti