maanantai 30. joulukuuta 2013

Tonnikala -oliivipiirakka

Uudenvuodenaaton leivonnaisia :P Maistoin tätä piirakkaa ensimmäisen kerran muutama vuosi sitten ja edelleen oon sitä mieltä, että tää on paras suolainenpiirakka jota oon maistanut! Resepti on poikaystävän äidin bongaama muistaakseni iltalehdestä.



Pohja

2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
200 g pehmeää voita
200 g hienoksi raastettua porkkanaa

Täyte:

5 rkl pestoa
2 tkl tonnikalaa
100 g oliiveja
75 g aurinkokuivattuja tomaatteja
1 rasia kirsikkatomaatteja
100 g fetajuustoa
300 g punaleima emmentalia raastettuna
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
4 munaa
mustapippuria

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään, lisää sekaan voi ja juustoraaste, sekoita tasaiseksi. Painele massa pellille leivinpaperille ja esipaista n. 10 min ajan.


Pilko oliivit ja aurinkokuivatut tomaatit, kuutio fetajuusto ja puolita kirsikkatomaatit. Levitä pesto pohjan päälle tasaisesti, ripottele päälle tonnikala, oliivit, tomaatit, feta ja juustoraaste. Sekoita kulhossa kerma, maito ja munat, mausta mustapippurilla. Kaada pohjan päälle ja paista uunissa n. 30 min ajan. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti