keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Runebergintortut

Siitä on jo yli kuukausi, kun oon viimeksi leiponut niin olihan se pakko runeberginpäivän kunniaksi tehdä torttuja (vaikka nyt herkkulakossa oon yrittänytkin olla) :) Halusin tehdä mahdollisimman yksinkertaisella ohjeella, ja sellaisista raaka-aineista jotka löytyy kotoa. Käytin normaalia muffini-vuokaa, joten nämä tortut ovat vähän leveämpiä ja matalampia kuin tyypillisesti runebergintortut ovat. Hyvin onnistuivat!



Ainekset
100 g margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl mantelijauhetta
1 dl korppujauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rl bourbon vaniljauutetta
(Muutama tilkka vettä jos massa on todella kiinteää)

Kostutusliemi:
0,5 dl vettä
1-2 rkl rommia
0,4 tlk sokeria

Päälle: 
Vadelmahilloa
Valmista sokerikuorrutetta

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Lisää kuivat aineet, ja lopuksi vesitilkka ja vaniljauute. Jaa taikina vuokiin (minulle tuli taikinasta 8 torttua), paista 200 asteessa n. 10 minuutin ajan. Anna jäähtyä. 

Sekoita liemen ainekset keskenään ja lusikoi torttujen päälle, anna imeytyä hetken. Pursota sitten vadelmahilloa jokaisen leivoksen keskelle, ja hillon reunoille sokerikuorrutetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti