Järjestimme tyttöjen kanssa kesäjuhlat, joihin tein näitä ihanan kesäisiä herkkuja. Vieraiden kommenteista päätellen tykkäsivät kovasti :) Nämä leivokset maistuvat mansikalle ja ihanan vaniljaiselle! Ei kuitenkaan liian makealle vaan sopivan raikkaalle. Koostumus on kuohkea ja ohut keksipohja kruunaa makunautinnon.. <3
Pohja:
275 g gluteenittomia digestive keksejä
n. 100 g voita sulatettuna (laktoositonta)
Jauha keksit blenderissä muruksi ja sekoita sulan voin kanssa keskenään. Levitä keksimuru pellille leivinpaperin päälle lusikan pohjaa apuna käyttäen. Vuoraa myös uunipellin reunat leivinpaperilla. Mun uunipeltini oli niin iso, että leikkasin siitä 25% pois niin, että laitoin reunakalvon uudeksi "reunaksi", jotta sain pellistä hieman pienemmän. Jos haluaa tehdä ison pellillisen leivoksia, voi reseptin tehdä vaikka 1, 5 kertaisena. Laita keksipohja täytteen valmistuksen ajaksi jääkaappiin odottamaan.
Täyte:
800 g mansikoita survottuna (käytin pakaste)
6 dl vispikermaa (laktoositonta)
400 g vaniljarahkaa (laktoositonta)
200 g vaniljatuorejuustoa (laktoositonta)
14 liivatetta
1-1,5 dl sokeria maun mukaan
Laita liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita kermavaahdon joukkoon rahka, sokeri, tuorejuusto sekä mansikkasurvos (ota mansikkasurvosta 1 dl sivuun). Kiehauta 1 dl mansikkasurvosta kattilassa, purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja sekoita kuuman mansikkasurvoksen joukkoon. Lisää liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Ota halutessasi pieni osa täytettä sivuun (marmori pintaa varten) n. 2 dl. Kaada täyte keksipohjan päälle uunipellille, tasoita pinta. Värjää sen jälkeen sivuun otettu täyte vähän punaisemmaksi elintarvikevärillä. Lusikoi täytettä tasaisen pinnan päälle, ja pyörittele siihen tikulla tai haarukalla pyöreitä kuvioita, saadaksesi pinnalle "marmorisen" pinnan. Laita jääkaappiin 3 tunniksi jähmettymään. Koristele halutessasi laktoosittomalla suklaalla ja mansikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti