torstai 9. heinäkuuta 2015

Värikkäät mustikkamuffinssit (gf)






Leivoin tänään miehen 5 -vuotiaan siskon kanssa mustikkamuffinsseja hauskan värisellä kuorrutteella. Pikkuleipuri kutsui näitä prinsessa muffinsseiksi. Lainasin muffinssien reseptiä täältä (kiitos loistavasta ohjeesta!), johon muutin vain jauhot gluteenittomiksi ja lisäsin vähän jugurtin määrää. Ja tosiaan päälle tehtiin tuo ihana kuorrute. Nämä muffinssit valmistui todella helposti mitään vatkailematta (paitsi kuorrutetta) ja maistuivat herkulliselle. Ihanan kuohkeita ja sopivasti makeita muffinsseja.


Muffinssit:

3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
100 g voita sulatettuna
2 dl maustamatonta jugurttia
2 munaa
n. 2 dl mustikoita


Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää sitten munat, sula voi ja jugurtti taikinaan ja sekoita tasaiseksi. Sekoita lopuksi vielä joukkoon mustikat. Annostele 12 muffinssivuokaa pellille ja lusikoi taikina vuokiin. Paista 175 asteessa uunin keskitasolla n. 25 minuutin ajan. Anna jäähtyä täysin ennen kuorruttamista.




Kuorrute:

2 dl vispikermaa
2 dl vanilja tuorejuustoa
punaista, sinistä, keltaista ja lilaa elintarvikeväriä 


Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto sen joukkoon. Jaa seos neljään pieneen kulhoon, ja sekoita jokaiseen niistä muutama tippa yhtä väriä. Lusikoi kuorrutetta vuorotellen yksi ruokalusikallinen kerrallaan pursotin pussiin ja pursota sitten jäähtyneiden muffinssejen päälle. Ripottele halutessasi elintarvike glitteriä muffinssien päälle. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti