lauantai 31. lokakuuta 2015

Haamu -cupcaket (L)







Syksyn pelottavin juhla on käsillä, nimittäin halloween! Hauskat haamu -cupcaket on helppo valmistaa esimerkiksi lasten halloween kutsuille. 

Nämä cupcaket ovat teeman mukaisesti oransseja, eli porkkana cupcakeseja tuorejuustokuorrutteella. 
Porkkana cucakesejen resepti on ihastuttavat kuppikakut -kirjasta, hieman muokattuna.

Cupcaket: (12 kpl)

225 g porkkanaraastetta
2 kananmunaa
130 g fariinisokeria
120 ml rypsiöljyä
1 tl vaniljauutetta
120 g vehnäjauhoja
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
3 tl kanelia


Vaahdota kananmunat ja fariinisokeri. Vatkaa joukkoon öljy ja vaniljauute. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan, sekoita. Purista porkkanaraasteesta nesteet pois ja lisää taikinaan, sekoita tasaiseksi. Lusikoi taikina 12 muffinssivuokaan, tai kaada taikina pursotin pussiin ja pursota kätevästi vuokiin. Täytä vuoat 2/3 taikinalla. Paista 180 asteessa (160 kiertoilma) n. 25 minuutin ajan.


Tuorejuustokuorrute:

175 g mascarponea tai maustamatonta tuorejuustoa
450 g tomusokeria
125 g pehmeää suolantonta voita
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa ainekset kulhossa vaahdoksi, 3-5 minuutin ajan. Levitä muffinssien päälle palettia tai veistä apuna käyttäen, tai pursota päälle.


Haamukoristeisiin tarvitset:

Valkoista sokerimassaa 1 pkt
mustia pieniä kuulia silmiksi tai esim. sulatettua suklaata
cake pops palloja tai pieniä pyöreitä munkkeja
cocktail tikkuja

Kauli sokerimassa ohueksi levyksi ja leikkaa siitä 12 pyöreää palaa tai muovaa sokerimassa pitkäksi pötkyläksi, josta leikkaa 12 samankokoista palaa ja kauli ne pyöreiksi levyiksi.
Aseta cocktail tikut pystyyn cupcakesejen keskelle. Leikkaa cakepops palloista tai munkeista (itse käytin molepia :D) reunoja pois, jotta niistä tulee vähän kapeampi ja työnnä ne tikun läpi pystyyn cupcaken päälle, 2 palloa päällekäin. Nosta sokerimassasta muovattu pyöreä levy päälle, ja asettele reunat verhomaisiksi. Työnnä pienet kuulat silmiksi sokerimassaan esim. pinsettejä apuna käyttäen. Silmät voi myös maalata sulalla suklaalla tai pastavärillä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti