perjantai 2. lokakuuta 2015

Karpalo-kinuski Budapest (GF, L)


Oon himoinnut budapest -leivoksia jo pitkään joten päätin tyttöjen illanistujaisiin niitä leipoa. Perinteisen persikkaisen täytteen sijaan tein syksyisen kinuski-karpalo täytteen. Täytteestä tuli aika makea, joten halutessaan voi kinuskin määrää vähentää täytteestä ja lisätä tuorejuuston määrää. (huom! Täytteen kinuski kannattaa valmistaa jo edellisenä iltana valmiiksi, jotta se on tarpeeksi kylmää vatkattavaksi.)


Ainekset pohjaan:

5 munan valkuainen
1,75 dl sokeria
1,75 dl sokeria
1,25 dl mantelijauhoja
0,75 dl perunajauhoja


Vatkaa valkuaiset ja ensimmäinen sokerisatsi kiiltäväksi vaahdoksi. Vatkaa sitten loppu sokeri joukkoon. Sekoita manteli- ja perunajauhot keskenään ja kääntele varovasti nuolijalla vaahdon joukkoon. Lusikoi vaahto pursotinpussiin ja leikkaa pussin pää auki. Pursota pellille vieriviereen  vähän yli sormen paksuisia nauhoja pellin pituiseksi pohjaksi. Mulla tuli nauhoista sen verran paksuja, ettei riittänyt ihan koko pellille. Vaikka pohjasta jäi vähän "lyhyt" ei se silti käärittäessä näyttänyt pieneltä. Paista 160 asteessa n. 20-30 minuutin ajan niin, että pohja jää keskeltä pehmeäksi mutta kuori saa olla kuiva. Käännä pohja paiston jälkeen leivinpaperille jäähtymään.


Täyte:

2 dl fariinisokeria
3 dl kermaa (laktoositonta)
2,5 dl kermaa (laktoositonta)
200 g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositonta)
karpaloita
Keitä 3 dl fariinisokeria ja 3 dl kermaa kattilassa muutaman minuutin ajan ja laita yöksi jääkaappiin jäähtymään. Vatkaa 2,5 dl kermaaa vaahdoksi. Vatkaa edellisenä iltana valmistettu kinuski vaahdoksi.  Sekoita kermavaahto kinuskivaahdon sekaan, lisää lopuksi vielä tuorejuusto. Levitä täyte jäähtyneelle pohjalle ja ripottele karpalot päälle. Kääri pohja rullalle varovasti leivinpaperia apuna käyttäen. Leikkaa päät rullasta ja koristele halutessasi kinuskilla, karpaloilla ja wiener nougat crushilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti