Tein ystävälle suklaakakun kakkukuvalla synttärilahjaksi :) Pohja on kaakao -kakkupohja ja täytteenä suklaamoussea. Tein kakkupohjan edellisenä päivänä, jotta pohja saisi jämäköityä yön yli jääkaapissa niin se on helpompi leikata. Reunoilla on valkosuklaarouhetta jonka painelin käsin reunaan. Pursotus päällä on suklaata ja kermaa sekoitettuna.
pohja:
2dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl perunajauhoja
3 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
1 1/2 dl tummaa kaakaojauhetta
150 g leivontamargariinia
3 1/2 dl sokeria
3 munaa
3 dl maitoa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi (n.15 min). Lisää munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet joukkoon kädenlämpöisen maidon kanssa. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa 40-60 minuuttia. Paistoin itse 40 minuuttia kiertoilmauunissa, pohja jäi ihanan pehmeäksi keskeltä. Kumoa kakun jäähdyttyä.
Täyte: 5 dl vispikermaa
300 g tummaa suklaata
50 g voita
Sulata suklaa ja voi, sekoita ne keskenään ja anna hieman jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita jäähtynyt suklaa-voi seos joukkoon. Täytä kakku suklaamoussella ja levitä mousse myös reunoilla ja kakun päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti