tiistai 30. heinäkuuta 2013

Sticky buns -amerikkalaiset kierrepullat



Harvoin tulee pullaa tehtyä kotona, mutta nyt super tylsyyden karkottamiseksi rupesin niitä tekemään. En tehnyt perinteisiä korvapuusteja vaan kierrepullia vähän amerikkalaiseen tyyliin.

Pullataikina: 
1 rkl kardemummaa
2 dl maitoa
1 dl kermaa
50 g hiivaa
1,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
150 g pehmeää voita
1 kananmuna
11-12 dl vehnäjauhoja

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja kaada tehosekoittimeen. Lisää kardemumma, kerma, hiiva, sokeri,  kananmuna ja noin 3/4 osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Lisää sitten voi ja suola, ja lisää jauhoja. Jauhoja on tarpeeksi kun taikina ei enää tartu kulhon reunaan kiinni. Vaivaa taikinaa hetki ja jätä liianan alle kohoamaan noin 45 minuutiksi. 

Täyte:
n. 50g pekaani pähkinöitä
250 g pehmeää voita
1,5 dl fariinisokeria
1 rkl kanelia

Päälle:
pekaanipähkinöitä rouhittuna
fariinisokeria
1 muna voiteluun
valkosuklaata sulatettuna

Rouhi pekaanipähkinät karkeaksi rouheeksi, ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. 

Kun Taikina on kohonnut, kauli se leveäksi tasaiseksi ja ohueksi neliöksi. Levitä täyte raapalla tai nuolijalla taikinan päälle. Kääri taikina toisesta reunasta rullaksi ja leikkaa taikinasta noin 2 sm paksuisia paloja. Käännä rullan pää rullan alle, ja asettele pellille vierekkäin. Jätä kohoamaan liinan alle noin 45 minuutiksi. Voitele pullat kananmunalla, ripottele päälle pähkinötä ja fariinisokeria, paista 200 asteessa noin 10 minuutta. Anna jäähtyä. Sulata suklaa ja laita se pursotuspussiin. Pursota suklaa pullien päälle kiekuroina. Anna jähmettyä ja tarjoile. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti