sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Proteiini- porkkanakakku

Testi mielessä tuli tehtyä tällasta porkkanakakkua. Maku oli muuten ihan ok mutta koostumus kuminen ja vähän munakkaan oloinen. Jos tätä joku kotona sattuu tekemään, suosittelen lisäämään massaan 1-2 kananmunan keltuaista koostumuksen parantamiseksi.

Vein muutamalle kaverille maisteltavaksi ja heille kyllä maistui.. en tiedä johtuuko siitä että ovat dieetanneet niin pitkään että mikä tahansa makea maistuu vai siitä että oli oikeasti hyvän makuista :D


2 dl vaniljan makuista proteiinijauhetta
3 munan valkuaista (lisää 1-2 keltuaista)
250 g rasvatonta maitorahkaa
1,5-2 tl nestemäistä makeutusainetta
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl jauhettua inkivääriä
1 tl kanelia
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 dl ruokasoodaa
3 porkkanaa

Kuorrutus:
250 g 2% tuorejuustoa 
2 tl Makeutusainetta

Kostutus: sitruuna

Raasta porkkanat ja keitä vedessä n 5 minuutin ajan, anna jäähtyä. Sekoita valkuaiset, rahka ja makeutusaine keskenään. Lisää mausteet, ruokasooda ja leivinjauhe. Lisää lopuksi porkkanaraaste ja sekoita tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuutin ajan. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.

Kostuta kevyesti sitruunamehulla.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja levitä kakun päälle. Koristele halutessasi appelsiiniraasteella ja kanelilla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti