maanantai 2. syyskuuta 2013

Suklaa- rommikonvehditSain tuliaisiksi jenkeistä hirveän määrän suklaita, niin olihan jotain pakko päästä tekemään.. En ole ikinä erikoisesti tykännyt rommin makuisista konvehdeista, niin tein näistä miedompia :) 

1 dl kuohukermaa
150 g tummaasuklaata
2 tl rommia

Koristeluun:
valkosuklaata
tummasuklaata
kookoshiutaleita
tms.

Kiehauta miedolla lämmöllä kerma, lisää joukkoon tummasuklaa ja anna sulaa välillä sekoittaen. Lisää rommi sekaan ja anna massan sitten jäähtyä. Vatkaa massaa nuolijalla tms. kovasti, niin että siitä tulee kuohkeaa. Varo kuitenki ettei massa juoksetu. Laita hetkeksi jääkaappiin hieman jähmettymään. Pyörittele massasta pieniä palloja käsin tai lusikoilla leivinpaperin päälle. Laita pallerot jääkaappiin hetkeksi jähmettymään koristelua varten.


Sulata koristelua varten jätetyt suklaat vesihauteessa tai mikrossa aina välillä sekoittaen. Jos käytät pähkinärouhetta tai kookoshiutaleita tms laita ne lautaselle. Dippaa palleroita suklaaseen ja aseta takaisin leivinpaperille jäähtymään tai pyörittele esim. kookoshiutaleissa niin että hiutaleita tarttuu joka puolelle. Aseta konvehdit konvehtivuokiin ja tarjoile. Säilytetään jääkaapissa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti