sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Prinsessa -kakku

Tein ystäväni Alman 23 -vuotis synttäreille kakun, joiden teemana oli disney prinsessat! Erittäin onnistunut teema, ja onnistunut kakku ;) Paljon onnea Alma <3



Kakun pohjana on suklaakakkupohja. Resepti on alunperin kinuskikissalta. Tein pohjia 2, sillä halusin kakusta korkean. Tein pohjat kakun täyttöä edeltävänä päivänä, jotta niitä olisi helpompi leikata.

Suklaakakkupohja: 
5 kananmunaa
150 g tummaa leivontasuklaata
2,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
200 g voita
2 dl fariinisokeria

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Sulata suklaa ja sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa pehmeä voi ja fariinisokeri vaahdoksi, lisää sitten keltuaiset yksitellen joukkoon. Lisää jäähtynyt suklaa joukkoon, ja sen jälkeen kuivat aineet pikkuhiljaa sekaan. Vaahdota valkuaiset, ja kääntele joukkoon varovasti. Sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun (ja korppujauhotettuun, ei välttämätön) vuokaan, ja paista 175 asteessa 40-50 min uunin alatasolla. Peitä foliolla jos pinta tummuu. 


Täytteenä käytin valkosuklaavaahtoa, ja vadelmamoussea. Kostutukseen vaniljamaitoa.

Valkosuklaavaahto:
2,5 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
130g valkosuklaata

Vatkaa kermavaahdoksi, sekoita tuorejuusto sekaan, ja lopuksi sulatettu, vähän jäähtynyt suklaa sekaan.

Vadelmamousse:
6 liivatelehteä
2,5 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g vaniljarahkaa
1,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
400 g vadelmia

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Jauha vadelmat pieneksi blenderissä tai monitoimikoneessa. Lisää kerman sekaan tuorejuusto, rahka ja sokerit. Sekoita sitten vadelmat joukkoon.  Purista liivatteet  ja sekoita tilkkaan kiehuvaa vettä, ja sekoita massaan ohuena nauhana. 


Leikkasin kakku pohjat kolmeen osaan. Sen jälkeen vuorasin korkean astian kelmulla, ja asetin yhden nkakkupohja osion pohjalle (Laita pohjalle tasainen osio, sillä se tulee kakun päälle kääntäessä). Kostuta sen jälkeen pohja vaniljamaidolla, ja levitä päälle vadelmamoussea. Aseta sen jälkeen toinen kakkupohjan osiopäälle, kostuta ja levitä valkosuklaavaahtoa päälle. Toista tätä niin kauan että kaikki kakkupohjan osiot on käytetty. Vedä kelmun reunat lopuksi pohjan päälle, ja aseta jääkaappiin mielellään yön yli jähmettymään. 


Vuorasin kakun pinkillä sokerimassalla. Kauli massaohueksi, ja nosta nopeasti, mutta varovasti kakun päälle, painele heti reunoille niin ettei siihen muodostu ryppyjä. Salmiakkikuvion reunoille tein käyttämällä apuna muovista marsipaaniveistä. Syötävät koristehelmet liimasin elintarvikeliimalla salmiakkikuvion kulmiin. Älä kuitenkaan laita helmiä ihan jokaiseen kohtaan, jotta kakkukuville jää tilaa reunoille.


Levitä elintarvikeliimaa kakkukuvan taakse, käyttämällä sivellintä apuna. Kuvat tarttuvat todella helposti sokerimassaan. Kuvat säilyivät hyvänä viidenkin tunnin ajan. Käytä liimaa vain tarpeellinen määrä, ettei kuvat kostu liikaa ja löysisty sen ansiosta todella nopeasti. Jos sinulla ei ole elintarvikeliimaa, kuvat voi myös liimata käyttämällä esim. voikreemiä, valkosuklaamoussea tms täytettä joka ei ole liian löysää liimaamiseen. Happy 23rd birthday -tekstin kirjoitin pikeerillä kakun päälle. Tekstin päälle ripottelin hieman elintarvike glitteriä. Pieni kruunu on tehty sokerimassasta, ja värjätty hopeaksi elintarvike sprayllä. 








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti