Pohja:
100 g voita
n. 2dl gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl kylmää vettä
1/4 dl juustoraastetta
(halutessasi ripaus suolaa, riippuen suolan määrästä piirakan täytteessä)
Nypi sormilla huoneenlämpöinen voi jauhoseoksen joukkoon. Lisää kylmä vesi ja juustoraaste. Levitä voidellun piirakkavuoan pohjalle (28-28 ympärysmitta).
Täyte:
1,5 dl ruokakermaa
1 dl yrtti-ruokakermaa
2 rkl pestoa
2 kananmunaa
3-4 dl juustoraastetta makusi mukaan
kirsikkatomaatteja
2 purkkia tonnikalaa öljyssä
kivettömiä oliiveja
fetaa kuutioina
ripaus mustapippuria
Sekoita kulhossa kerma ja yrttikerma, munat, pesto, mustapippuri sekä 1 dl juustoraastetta. Ripottele loput juustoraasteesta piirakkapohjan päälle. Ripottele sen jälkeen juustoraasteen päälle tonnikala, oliivit, feta ja kirsikkatomaatit. Kaada sitten kerma-munaseos piirakan päälle, ja paista 200 asteessa n. 40 minuutin ajan uunin alatasolla.
Piirakan voi tarjoilla lämpimänä tai kylmänä, mutta helpoin leikata kylmänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti