tiistai 19. maaliskuuta 2013

nougat- tiikerikakku


Vähän vaihtelua perus tiikerikakkuun. Tämä ohje on kinuskikissalta.

4 dl vehnäjauhoja
2 dl mantelijauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
250 g voita tai margariinia
3 dl sokeria
3 isoa tai 4 pientä/keskikokoista munaa
¾ dl maitoa
250 g nougat’ta (Maraboun Dubbel Nougat)
2 rkl kaakaojauhetta

Vatkaa voi ja sokerivaahdoksi. Vaahto on valmista kun sokeri kiteet eivät enää näy taikinassa tai tunnu kunnolla sormien välissä. 15-20 min on sopiva aika sokeri-voi vaahdon valmistumiseen.
Sekoita kananmunat joukkoon yksitellen. Sekoita sen jälkeen joukkoon maito ja kuivat aineet. Sulata
nougat mikrossa ja lisää taikinan joukkoon. Erota kolmasosa taikinasta eri kulhoon.
Sekoita siihen kaakaojauhe. Lusikoi puolet vaaleasti taikinasta voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan. Levitä senjälkeen kaakaotaikina päälle ja sen jälkeen loput vaaleasta taikinasta. 
Työnnä sen jälkeen kaksi haarukka taikinaan siten, että ne uppoavat taikinaan reunoilta ja yhtyvät toisiinsa vuoan pohjalla. Vedä haarukat samaa reittiä ylös ja toista tämä vieriviereen vuoan ympäri. Tasoita lopuksi pinta. Paista 175 asteessa noin tunnin ajan. Suojaa pinta foliolla jos on tarvis. Minun ei tarvinnut, ei ottanut liikaa väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti