Kyllä, nämä on keksit on tehty vaan kahta pää raaka-ainetta käyttäen. Maku on taivaallinen ja terveellinen vaihtoehto herkkuhimoon. Valmistaminen käy nopeasti, ja raaka-aineet niin yksinkertaisia, että niitä löytyy useimmiten kotoa (ainakin meiltä ;D)
Tarvitset:
2 kypsää banaania
2,4 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
Muussaa ensin banaanit kulhossa haarukkaa apuna käyttäen.
Lisää sitten kaurahiutaleet muussatun banaanin sekaan, ja sekoita kunnolla.
Voit halutessasi maustaa keksit esim. suolalla, kanelilla, kuivatuilla marjoilla tai hedelmillä, pähkinöillä tai suklaarouheella... Itse lisäsin taikinaan hyppysellisen suolaa, kunnon lusikallisen kanelia ja hieman kookoshiutaleita.
Kaavi taikinaa ruokalusikallinen kulhosta, ja pyörittele palloksi. Aseta sen jälkeen pellille leivinpaperin päälle, ja painele pallot litteämmäksi. Keksit eivät leviä uunissa. Taikinasta tuli 12 keksiä.
Paista keksejä uunin keskitasolla 200 -asteessa n. 13 minuutin ajan, kunnes pinnalta kauniin ruskeita. Anna jäähtyä ja nautiskele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti