perjantai 22. toukokuuta 2015

Peanutbutter-fudge

Maapähkinävoi on erittäin suosittu raaka-aine, jota käytetään ruoanlaitossa ja leivonnassa ympäri maailmaa. Parhaimmillaan maapähkinävoi on tehty pelkästään maapähkinöistä, kuitenkin osassa kaupassa myytävistä purkeista on lisättyä sokeria, öljyjä tai muita epäterveellisiä ainesosia. Kyseistä herkkua saa kaupasta myös luomuna, 100% valmistettuna maapähkinöistä tai vaihtoehtoisesti sen voi valmistaa myös itse jauhamalla maapähkinöitä yleiskoneessa niin kauan, että se muuttuu voiksi. Käytin itse kaupasta ostettua luomu määpähkinävoita.

Nämä fudge -patukat ovat terveellisiä, mutta maistuvat kaikkea muuta kuin terveelliselle :D Ihanan tuhdissa fudgessa maistuu maapähkinä, banaani ja makeutta antava kookossokeri sekä vaniljauute. Pieni ripaus suolaa tasapainottaa hyvin makuja.Ainekset:

1,5 dl maapähkinävoita
1 reilu rkl mantelivoita
2 kypsää banaania
1,5-2 rkl kookossokeria
1,5 tl vaniljauutetta
ripaus suolaa


Sekoita ainekset blenderissä tasaiseksi. Kaada massa muoviastiaan tai muuhun pakasterasiaan ja tasoita pinta lastalla. Laita astia pakastimeen n. 2-3 tunniksi, kunnes fudge on jähmettynyt. Leikkaa levystä patukoita ja tarjoile heti. Säilytä ylijäänyt fudge pakastimessa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti