tiistai 26. toukokuuta 2015

Terveellinen omenahillo


Kesä tulee (pikkuhiljaa :D) ja mikä sen kesäisempää kuin raikas omppuhillo. Tein hillon MoveMe -blogin loistavalla reseptillä. Tämä versio on vähän kevyempi sillä siinä ei ole käytetty hillosokeria. Sen sijaan käytin muutaman ruokalusikallisen kookossokeria makeuttamiseen. Hillon koostumuksesta saa "hillomaisen" käyttämällä psylliumia hillosokerin sijaan. Tein hilloa pienen määrän, koska se ei säily ilman sokeria yhtä pitkään kuin normaali hillo. Tällä ohjeella tuli 2 pientä purkillista eli noin 3 dl. Ainekset:

3 isoa omenaa
vettä
1-2 rkl kanelia
1-2 rkl kookossokeria
3/4 tl psylliumiaPese ja pilko omenat pieniksi kuutioiksi kuorineen. Laita omenat kattilaan ja lisää vettä sen verran, että omenat juuri peittyvät. Lisää kaneli kattilaan. Keitä omenoita miedolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 1 tunnin ajan, kunnes omenat ovat rikkoutuneet ja koostumus on sosemainen. Lisää kookossokeri. Ota kattilaliedeltä ja lisää varovasti vähän kerrallaan psylliumia. Psyllium jämäköittää hillon nopeasti, joten pienen määrän lisättyä sekoittele kunnolla. Lisää psylliumia kunnes olet saavuttanut haluamasi koostumuksen. Purkita hillo ja säilytä jääkaapissa.   

1 kommentti:

  1. Moikka!
    Kiitos vinkistä, että myös psylliumia voi käyttää hillon sakeuttamiseen!
    Haluaisin kertoa kokemuksen omppusoseesta: ei lisätty siihen kanelin lisäksi MITÄÄN muuta ja se säilyi kuin ihmeen kaupalla pari vuotta vaikka unohtui yhdeksi kesäksi ihan tavalliseen kaappiin XD! Heh! Ihme tavaraa...

    VastaaPoista