tiistai 12. toukokuuta 2015

Kevyemmät suklaakeksit (gluteeniton)






Netti on tulvillaan erilaisia terveellisten keksien ja kakkujen reseptejä. Useissa niissä käytetään banaania, mutta minua kiinnosti erityisesti kokeilla avokadoa makeissa leivonnaisissa. Tästä reseptistä saa vieläkin terveellisemmän, jos korvaa osan kaakaojauheesta jauhetuilla kaurahiutaileilla. Myös suklaarouheen voi halutessaan jättää pois, tai korvata esim. pähkinärouheella. Maku näissä kekseissä oli hyvä, mutta jokseenkin hieman kitkerä. Makeutta kaivattaisi lisää, sitä voisi saada lisäämällä taikinaan esim. kookossokeria, steviaa, taateleita tai hunajaa. Koostumukseen olin erittäin tyytyväinen, se on kermainen ja miellyttävä. Lämpimänä  keksit ovat niin pehmeitä, että niitä on hankala syödä, mutta kun niiden antaa jäähtyä kunnolla niitä on helppo syödä. Toimii erittäin hyvin jääkaappi kylmänä. 


Ainekset:

1 1/2 kypsää avokadoa
1 banaani
1,2 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
50 g 70 -85% rouhittua tummaa suklaata oman maun mukaan








Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Muussaa avokado ja banaani haarukalla tai sekoita blenderissä tasaiseksi. Lisää kananmuna. Siivilöi joukkoon kaakaojauhe, leivinjauhe ja suola. Sekoita seos tasaiseksi ja sekoita lopuksi vielä joukkoon suklaarouhe. 

Ota taikinasta kahta lusikkaa apuna käyttäen könttejä ja aseta ne pellille leivinpaperin päälle. Painele kasoja hieman alaspäin lusikalla, sillä ne eivät leviä uunissa. Paista uunin keskitasolla 8-10 min kunnes keksit ovat saaneet hieman väriä pintaan ja ovat läpikypsiä. Anna jäähtyä kunnolla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti